نورپردازی

10 / 10
از 1 کاربر

نورپردازی مبحث گسترده ای می باشد که جلوه  ای خاص و خیره کننده به انواع مختلف مکان ها از جمله نمای ساختمان مسکونی، ساختمان های تجاری، هتل ها، تالار، اماکن تاریخی، بانک ها و مراکز خرید و دیگر مکان ها می دهد. مسلماً در طول روز نوع معماری ساختمان در جلب نظر بیننده بسیار پر اهمیت می باشد ولی در طول شب یک نورپردازی اصولی می تواند فضایی خیره کننده برای بینندگان ساختمان بیافریند در صورتی که یک نورآرایی غیر اصولی می تواند فضایی خسته کنند و یا اضطراب آور را بوجود آورد.

 

حالا به طور کلی اشاره ای به اصول و ضوابطی می کنیم که در نورپردازی باید به آن توجه کرد. در ابتدا نکته ای که باید در نورپردازی به آن اشاره کرد توجه به شدت نور و رنگ نور با توجه به کاربری ساختمان و نوع ساختمان می باشد. همچنین نورپردازی خارج از ساختمان نباید به داخل نفوذ کند چون موجب آزار و اذیت افراد داخل ساختمان می شود. علاوه بر این منبع نوری نباید به چشم افراد بیاید مگر اینکه در مواقع خاص لازم باشد منبع نور نیز قابل مشاهده باشد.همچنین نورآرایی در انواع ساختمان ها و مکان ها باید با توجه به متریال های استفاده شده باشد تا فضایی زیبا و هارمونیک آفریده شود. در نور پردازی باید ظاهر ساختمان های اطراف و نورهای محیطی را نیز در نظرگرفته شوند زیرا بی توجهی به نورپردازی ساختمان های اطراف می تواند فضای نازیبا و ناهماهنگی در دید بصری را ایجاد کند.برای یک نورپردازی هدفمند و زیبا باید به کلیه عناصر معماری ساختمان نیز از جمله ستون ها، آرک ها، قوس ها و دیگر عناصر در کنار نوع کاربری ساختمان توجه کرد.

نورپردازی ها همچنین می توانند به جز نمای ساختمان در سایر قسمت ها نیز مورد استفاده قرار بگیرند که از آن جمله می توان به نورآرایی فضاهای باز، نورپردازی فضای داخلی ساختمان و اشاره کرد تا بدینوسیله محیطی خارق العاده را بوجود آورید.

برای نورپردازی از روش های متفاوتی استفاده می کنند که از نورپردازی خشن، نورپردازی یکدست و نورپردازی داخل به بیرون بخشی از این نوع نورآرایی می باشد. در نورپردازی خشن هدف مورد توجه قرار گرفتن عناصر ساختمان می باشد. در این روش نور به آن قسمت هایی تابیده می شود که قرار است مورد توجه بیننده قرار بگیرند بنابراین هر منبع نوری قسمت کوچکی را روشن می کند و ساختمان کمی تاریک تر دیده می شود.

 در نورپردازی یکدست معمولاً از یک نقطه در مجاورت ساختمان نور تابانده می شود و به این وسیله ساختمان به طور یکدست کاملا روشن می شود.

روش سوم نورپردازی از داخل به بیرون می باشد به این ترتیب از پنجره های استفاده شده در نما استفاده می کنند که می توان به این وسیله سردر و نمای خارجی ساختمان را نورآرایی کرد.

ارسال نظر

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :