نورپردازی انواع ساختمان ها با گذشت سالیان دارای طرفداران زیادی شده است. نورپردازی حرفه ای علاوه بر اینکه می تواند زیبایی فوق العاده ای را خلق کند می تواند نقاط جذاب ساختمان را پررنگ تر و قسمت هایی از ساختمان که دارای مشکلاتی هستند را از دید عابرین مخفی کند. نورپردازی حرفه ای علاوه بر اینکه به ساختمان زیبایی می بخشد جذابیت ساختمان را دوچندان می کند و مانع از فراموش شدن آن توسط افراد می شود و باعث علاقه عابرین به بازگشت مجدد به آن مکان می شود.
برای نمای ساختمان از سه روش برای نورپردازی حرفه ای استفاده می کنند. یکی از این روش ها استفاده از پروژکتور می باشد که قسمت های زیادی از نما را روشن می کند. دومین روش استفاده از نور دکوراتیو می باشد که بر روی قسمت خاصی از ساختمان تابیده می شود. اما روش سوم استفاده از نورهای رنگی می باشد که کاربرد زیادی برای دلنشین و جذاب کردن نما دارد. البته در این روش این مشکل وجود دارد که در صورت استفاده نامناسب از رنگ ها علاوه بر اینکه از زیبایی ساختمان می کاهد اثر منفی نیز در ذهن بیننده می گذارد.
در روش نورپردازی کل نما پروژکتورهایی در اطراف ساختمان قرار می گیرند که وظیفه تاباندن نور به ساختمان را دارند البته استفاده از این روش به علت نفوذ نور به داخل ساختمان برای مکان های مسکونی، اداری و هتل ها مناسب نمی باشد.
در روش نورپردازی حرفه ای منطقه ای با قرار دادن منابع نوری مثل وال واشرها برروی قسمتی از ساختمان تاکید بیشتری می کنند مثلا با قرار دادن منبع نور در اطراف پنجره ها و ستون ها و بالکن هماهنگی ساختمان را بیشتر به بیننده نمایش می دهند. در این روش، ادوات معمولا بر روی خود ساختمان نصب می شوند.
نورپردازی پر از رنگ های مختلف نیز بیشتر برای ساختمان های تجاری مورد استفاده قرار می گیرد تا متفاوت از سایر ساختمان ها دیده شود. این شیوه برای مکان های عمومی نظیر پل ها، تقاطع ها و سایر مکان های عمومی قابل استفاده می باشد که انتخاب درست و ترکیب به جا و هماهنگ رنگ ها چهره ای زیبا به شهر می دهد. در غیر اینصورت به جای ایجاد اثری چشم نواز، آن مکان را به محلی معمولی و حتی نازیبا تبدیل می کند. یک روش دیگر نورپردازی حرفه ای استفاده از نورپردازی پس زمینه می باشد. هدف در این روش جدا کردن ساختمان از سایر قسمت های دیگر صحنه نورپردازی مانند درخت های اطراف ساختمان می باشد. این روش بیشتر مناسب برای سالن های تئاتر و سینما می باشد. نورپردازی با نئون نیز یکی دیگر از روش های نور پردازی حرفه ای می باشد که در این روش مرزهای ساختمان بوسیله ریسه روشن می شوند و فضایی خارق العاده را بوجود می آورد.
در انتخاب نحوه نورپردازی باید هدف خود از نورپردازی و همچنین ابعاد و ساختار بنا را نیز در نظر بگیرید و با انتخاب بهترین روش و بهترین ابزار و افراد متخصص از هزینه های اضافی و دوباره کاری بپرهیزید.